Recept voor zalm met groene asperges, tomaat en basilicum-yoghurtsaus
16 januari 2015
De onverzadigde vetten in zalm zorgen ervoor dat deze vissoort past in een gezond dieet. De vis is heerlijk in dit gerecht met groene asperges.
De onverzadigde vetten in zalm zorgen ervoor dat deze vissoort past in een gezond dieet. De vis is heerlijk in dit gerecht met groene asperges.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g groene asperges
- zeezout
- 300 g kleine trostomaten (bijv. cocktailtomaten)
- 3 el olijfolie traditioneel
- versgemalen peper
- 4 volle el Turkse yoghurt
- 2 el fritessaus
- 3 el ragfijn gesneden basilicumblaadjes
- 1 tl versgeperst limoensap
- 4 stukken zalmfilet met huid à 125 g
Aan de slag!
- Was de asperges en breek het onderste stugge stukje eraf. Kook de asperges 5 minuten in ruim water met zout en giet ze af.
- Was de tomaten maar laat ze aan de tros zitten. Leg ze in een ovenvaste schaal, bestrijk ze met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de asperges met olie en bestrooi met peper naar smaak.
- Klop een sausje van de yoghurt, de fritessaus, de basilicum, het limoensap en peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de vis met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Rooster de asperges in een heel hete grillpan zodat ze mooie bruine streepjes krijgen.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis eerst op de huidzijde 3 minuten en vervolgens op de andere zijde mooi lichtbruin. Bak de vis net gaar.
- Schuif intussen de tomaten onder een hete grill en grill ze ong. 5 minuten.
- Serveer de vis met de groenten en het sausje.
- Lekker met Tarly met ringetjes bosui erdoor.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.
Productie: Tessa Klösters, foto's: Peter Kooijman.