Recept voor zalm-preitaart met ananas
11 februari 2014
Deze heerlijke zalm-preitaart met ananas is in 20 minuten klaar!
Deze heerlijke zalm-preitaart met ananas is in 20 minuten klaar!
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 ananas
- 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 2 el olijfolie
- 1 kg prei, in ringen
- 250 g gerookte zalmsnippers
- 4 eieren
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 150 g geraspte jonge kaas
- Extra: ingevette quiche- of lage taartvorm (26 cm ø)
Aan de slag!
- Snijd de kroon en een plak van de onderzijde van de ananas.
- Zet de ananas rechtop en schil de vrucht.
- Snijd de ananas in kwarten en snijd ook de harde kern weg. Snijd de ananas in plakjes.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Bekleed de quichevorm met de deegplakjes.
- Verhit in een koekenpan de olie. Bak de prei in 8 min. zacht en gaar.
- Verdeel de prei met de helft van de ananas en de zalm over de deegbodem.
- Klop de eieren los. Meng er de crème fraîche, de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het ei-roommengsel over de prei.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Bereidingstijd: 20 minuten. Oventijd: 35-40 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & Kamille Studio bazar, Bedazzle