Recept voor zalmbonbons met artisjokmousse
9 mei 2013
Een supercombi: lichtzoute zalm met zachtpittige mousse.
Een supercombi: lichtzoute zalm met zachtpittige mousse.
Borrelhapje, 12 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 1 blik artisjokharten (400 g), uitgelekt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 150 g gerookte zalmfilet
- 2 takjes dille
Aan de slag!
- Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de knoflook en olie tot een smeuïg mengsel.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de zalmfilet in vierkante plakjes van ca. 5 cm.
- Schep in het midden van elk plakje 1 flinke el artisjokmousse.
- Vouw de zalm over de mousse en vorm er voorzichtig ronde bolletjes van.
- Leg de zalmbolletjes met de naad naar beneden op een bord.
- Leg op elke ‘bonbon’ een beetje dille.
- Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.