Recept voor zalmkoekjes met zure room
1 december 2012
Eet de zalmkoekjes als voorafje of lekker bij de borrel. Fijntjes en fris door de zure room in combinatie met de zalm.
Eet de zalmkoekjes als voorafje of lekker bij de borrel. Fijntjes en fris door de zure room in combinatie met de zalm.
Hapje of voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g zalmfilet, in stukken
- 1 ei
- 1 rode ui, gesnipperd
- 3 el bloem
- 3 el fijngehakte dille
- 4 el paneermeel
- 4 el olie
- 125 ml zure room
- 1 el kappertjes
- 1 citroen
- Extra nodig: keukenmachine
Aan de slag!
- Pureer in een keukenmachine de vis samen met het ei, de ui, de bloem en de dille.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Maak van het vismengsel koekjes van ca. 5 centimeter doorsnee.
- Schep het paneermeel op een bord en wentel er de viskoekjes door.
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes op een matig vuur ca. 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Meng in een kommetje de zure room met de kappertjes en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de zalmkoekjes met de kappertjesroom en schijfjes citroen.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.