Recept voor Zarzuela
Tekst: Vriendin
6 september 2017
Heerlijk Spaans gerecht. Lekker met een stukje brood.
Heerlijk Spaans gerecht. Lekker met een stukje brood.
Ingrediënten
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 4 trostomaten
– 1⁄2 bosje bladpeterselie (10 g)
– 250 g kabeljauwfilet
– 250 g roodbaarsfilet
– 1 groene peper
– 100 ml olijfolie
– 2 el cognac
– 150 ml witte wijn
– 1 visbouillontablet
– 500 g gekookte mosselen
– 100 g garnalen
Aan de slag
Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes en hak de peterselie fijn. Verdeel de vis in stukken van 3 cm. Verwijder de zaden uit de groene peper en snijd fijn. Verhit de olie in een ruime (hapjes)pan en fruit de ui met de knoflook 3 minuten.Voeg de tomaatblokjes toe en bak ze een minuutje mee. Giet de cognac in de pan en laat de alcohol even verdampen (steek de damp eventueel voorzichtig aan met een lucifer). Schenk de wijn erbij met 100 ml water en verkruimel de bouillontablet erboven. Laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de vis, mosselen, garnalen en groene peper (naar smaak: pas op, is scherp!) toe en leg een deksel op de pan. Laat de vis 5 minuten garen en schep even om. Laat nog een paar minuten doorgaren en zet het gerecht met pan en al op tafel. Bestrooi ruim met de gehakte peterselie.
Bereidingstijd: 30 minuten
Meer van Vriendin
Extra
Waarom het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn over gezondheidsproducten