Placeholder

Recept voor zelfgemaakte kruidenboter

Heerlijk voor de luie zondagmiddag: warm stokbrood met verse kruidenboter.

Heerlijk voor de luie zondagmiddag: warm stokbrood met verse kruidenboter.

Boodschappenlijstje:

  • 125 gram gezouten roomboter
  • halve theelepel knoflookpoeder (of 1 teentje verse knoflook)
  • 1 theelepel gehakte bieslook
  • halve theelepel gehakte peterselie
  • snufje peper

Aan de slag:

  1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en hak ondertussen de bieslook en de peterselie fijn.
  2. Als je een vers teentje knoflook gebruikt, pers je het teentje knoflook met een knoflookpers fijn.
  3. Als de roomboter zacht is geworden, meng je deze in een bakje met de knoflook, bieslook, peterselie en een snufje peper.
  4. Eventueel kun je nog een scheutje olijfolie toevoegen om het ietsjes smeuïger te maken.
  5. Serveer de kruidenboter met bijvoorbeeld een lekker stokbroodje.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.