Recept voor zoete aardappelfrieten met yoghurtdip
30 november 2018
Hmmm, wij zijn dol op zoete-aardappelfrieten! Deze hebben een lekker krokant en kruidig laagje. Perfect om het weekend mee in te luiden.
Hmmm, wij zijn dol op zoete aardappelfrieten! Deze hebben een lekker krokant en kruidig laagje. Perfect om het weekend mee in te luiden.
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten
Ingrediënten:
• 500 g oranje zoete aardappel
• 500 g paarse zoete aardappel (wit van binnen)
• 4 el olijfolie
• 50 g fijn tarwegriesmeel
• 1,5 dl Turkse yoghurt (10% vet)
• 1 el platte peterselie, fijngehakt
• 1 tl gemalen komijnzaad
• ½ citroen.
Extra nodig: bakplaat, bakpapier
Ook lekker: Tessa’s recept voor knapperige ovenfriet van zoete aardappel
Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de aardappels en boen ze schoon. Snijd ze in 1,5 cm dikke plakken en snijd die in dikke frieten. Hussel ze in een grote kom om met de olie en het tarwegriesmeel en bestrooi ze met peper en zout.
2. Spreid de frieten uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ze naast elkaar, niet over elkaar.
3. Bak de aardappels 40 tot 45 minuten in het midden van de oven bruin en krokant. Schep de frieten tijdens het bakken een paar keer om.
4. Meng intussen de yoghurt met de peterselie en komijnzaad. Rasp de schil van de citroen en breng de yoghurt op smaak met de citroenschil, peper en zout. Serveer de zoete-aardappelfrieten met de yoghurtdip.
Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Receptuur en foodstyling: Eke Mariën.