Recept voor zoete stoofkarbonade met uien
1 september 2015
Heerlijk: gestoofde karbonades met uien
Heerlijk: gestoofde karbonades met uien
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
–50 g boter
-4 schouderkarbonades
-2 uien, in ringen
-1 flesje donker bier
-1 laurierblaadje
-2 plakjes ontbijtkoek, in blokjes
-1 el appelstroop
Aan de slag:
Smelt de boter in een braadpan. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze aan beide kanten bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de uiringen. Leg het vlees terug in de pan. Voeg het bier met het laurierblaadje, de ontbijtkoek en de stroop toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de karbonades in 30 minuten zachtjes gaar.
Bereidingstijd: 15 minuten
Stooftijd: 30 minuten
Tips:
-Vervang het bier door appelsap en/of bouillon.
–Lekker met een stamppot van aardappel en knolselderij.
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van Dille & Kamille, Nijhof, H&M Home, Zara Home