Recept voor zuurkoolschotel met zalm
1 maart 2017
Wel eens aan een zuurkoolschotel met zalm gedacht?
Wel eens aan een zuurkoolschotel met zalm gedacht?
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
-1 blikje ananasstukjes (227 g)
-25 g boter
-1 ui, gesnipperd
-500 g zuurkool
-1 blik zalmfilet (213 g), in stukjes
-700 g aardappelschijfjes (koelvers)
-75 g geraspte jonge kaas
Extra: ovenschaal (inhoud 1,5 l), ingevet
Aan de slag!
-Verwarm de oven voor op 200 ºC.
-Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
-Smelt in een hapjespan de boter.
-Fruit de ui.
-Voeg de zuurkool met het ananassap toe en stoof 5 min. zachtjes.
-Schep de zalm door de zuurkool en schep in de ovenschaal.
-Dek de zuurkool af met de aardappelschijfjes.
-Strooi er de kaas over.
-Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Oven: 25-30 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.