Recept voor zuurkoolstamppot met appel en rookworst
9 februari 2014
Heb je zin in een Hollandse pot? Maak eens een andere zuurkoolstamppot, kies voor appel met rookworst.
Heb je zin in een Hollandse pot? Maak eens een andere zuurkoolstamppot, kies voor appel met rookworst.
Hoofdgerecht, 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4-5 aardappels
- circa 300 gram zuurkool
- halve appel
- 1 rookworst
- 2 eetlepels creme fraiche
- scheut melk
- halve theelepel paprikapoeder
- snufje peper
- halve ui
Aan de slag:
- Schil de aardappels en snijd grote aardappels eventueel doormidden.
- Zet een grote pan water op en kook de aardappels en de zuurkool circa 20 minuten. Tip: het hangt van het ‘soort’ zuurkool (bijv. in de pot) af hoe je deze moet bereiden of hoe lang je deze moet meekoken, let dus goed op!
- Voeg de laatste 5 minuten eventueel een ui gesneden in ringen toe.
- Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Bereidt ook de rookworst volgens de bereidingswijze op het pakje.
- Giet de aardappels en de zuurkool af en stamp het geheel met de creme fraiche, de melk, paprikapoeder en een snufje peper.
- Voeg ook de stukjes appel toe en meng het geheel door elkaar.
- Serveer de zuurkool met de rookworst en smullen maar!
Bereidingstijd: 30-35 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl