Wat eten we vandaag? Een restaurantwaardige kippensoep
22 mei 2024
Sta je weer voor het dilemma, “Wat eten we vandaag?” Waarom trakteer je jezelf niet op een heerlijke klassieker met een luxe twist? Een zelfgemaakte, restaurantwaardige kippensoep die elk diner speciaal maakt.
Kippensoep recept
Bereidingstijd kippensoep: 2 uur | Voor 6 personen
Ingrediënten:
- 1 hele kip van ongeveer 1,5 kg
- 2 liter water
- 3 grote wortels, in plakjes
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel tijm
- 2 laurierblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse peterselie, fijngehakt
Bereiding:
- Plaats de kip in een grote soeppan en voeg water toe tot de kip onder staat. Breng aan de kook.
- Schuim het oppervlak af en toe af om onzuiverheden te verwijderen.
- Voeg wortels, bleekselderij, ui, knoflook, tijm, laurierblaadjes, zout en peper toe.
- Laat de soep ongeveer 1,5 uur zachtjes koken, tot de kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan, laat iets afkoelen en pluk het vlees van de botten.
- Doe het kippenvlees terug in de pan en verwarm de soep. Voeg de peterselie toe.
- Serveer warm.
Lees ook: Met dit spinazie recept tover je moeiteloos een sterrenmaaltijd op tafel
Hoe lang blijft verse kippensoep goed in koelkast?
Zelfgemaakte kippensoep blijft in een goed afgesloten container tot 3 dagen goed in de koelkast. Zorg dat de soep binnen twee uur na bereiding afkoelt en bewaar deze snel in de koelkast. Voor de beste smaak, verwarm je de soep op een laag vuurtje tot deze goed heet is.
Tip van Vriendin
Duik in de wereld van soep met de Soepbijbel. Ontdek meer dan 130 recepten, van klassiekers tot moderne varianten, elk met duidelijke instructies en stap-voor-stapfoto’s. Leer de geheimen van heerlijke soepen kennen en maak je maaltijd compleet met verrukkelijke broodrecepten. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
Soepbijbel
Lees ook: Deze smaakvolle gnocchi met pesto roomsaus staat binnen 20 minuten op tafel
Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker