Ricottabroodjes met abrikozen
4 augustus 2011
Heerlijk met roomboter en sinaasappelmarmelade of abrikozenjam.
Heerlijk met roomboter en sinaasappelmarmelade of abrikozenjam.
Ontbijtgerecht, twaalf tot zestien broodjes.
Boodschappenlijstje:
500 g bloem
1 zakje gist (11 g)
250 g ricotta
4 el suiker
1 tl zout
10 gedroogde, gewelde abrikozen, in kleine stukjes
100 g geroosterde pijnboompitten
geraspte schil van 1 sinaasappel (alleen het oranje)
poedersuiker om te bestrooien
Aan de slag!
Meng de bloem met de gist, de ricotta, de suiker, het zout en 150 ml lauwwarm water * Kneed het deeg in 10 minuten glad en soepel * Voeg als het deeg te plakkerig is eventueel nog extra bloem toe, voeg als het te droog is nog een klein scheutje water toe * Meng er de abrikozen, pijnboompitten en sinaasappelrasp door en kneed het nog enkele minuten goed door * Maak er een bal van en leg het in een ingevette kom * Dek af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld * Verwarm de oven voor op 200ºC * Kneed het deeg kort door en verdeel het in 12-16 balletjes * Leg de broodjes op een ingevet bakblik en laat ze onder een vochtige theedoek nog 15 minuten narijzen * Schuif de broodjes in de oven en bak ze in ca. 15 minuten goudbruin en gaar * Laat de broodjes afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.