Risotto Recept

Met dit smaakvolle & makkelijke risotto recept maak je grote indruk

Risotto, het gerecht dat klinkt als een intimiderende keukenprestatie, is verrassend eenvoudig te bereiden. Met dit recept zet je een heerlijk, smaakvol gerecht op tafel, zonder gedoe.

Smaakvol & makkelijk risotto recept

Ingrediënten:
300 gram risotto arborio
1 liter groentebouillon
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
200 gram champignons, in plakjes
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
100 ml droge witte wijn
2 eetlepels olijfolie
Handvol verse peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak

risotto recept

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze risotto recept

  1. Voorbereiding: Zet alle ingrediënten klaar en houd de groentebouillon warm op laag vuur.
  2. Ui en knoflook fruiten: Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot de ui glazig ziet.
  3. Risotto toevoegen: Voeg de risotto arborio toe aan de pan en roer goed door, zodat elke korrel bedekt is met olie. Laat de risotto een minuut mee fruiten tot de randjes doorschijnend worden.
  4. Wijn erbij: Giet de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn volledig is opgenomen door de rijst.
  5. Bouillon toevoegen: Voeg een soeplepel warme bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon bijna helemaal is opgenomen. Herhaal dit proces, lepel voor lepel, tot de risotto zacht is maar nog een beetje bite heeft. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
  6. Champignons toevoegen: Voeg halverwege de champignons toe aan de risotto en roer goed door.
  7. Kaas en kruiden toevoegen: Haal de pan van het vuur. Voeg de Parmezaanse kaas en peterselie toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveren: Verdeel de risotto over de borden, garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en geniet ervan!

Tip: Risotto is heerlijk veelzijdig. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende groenten of een scheutje truffelolie voor een extra luxueuze touch.

De kunst van risotto zit in de liefde en aandacht die je erin stopt. Het constante roeren maakt dit gerecht tot een meditatief moment in de keuken, met als beloning een romige, troostrijke maaltijd die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Eet smakelijk!

Lees ook: Dit smaakvolle wrap recept is dé hit op internet: klaar in 10 minuten

Tip van Vriendin

Karin Luiten wil mensen lekker laten eten zónder pakjes en zakjes. Wereldgerechten, we zijn er allemaal dol op. Waarom altijd aardappels-groente- vlees als je ook de ene avond Spaans kunt eten, de volgende Mexicaans en de dag daarna Chinees? Met haar nieuwste kookboek Wereldgerechten reis je in 115 recepten de wereld rond. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Dit simpele & verrukkelijke macaroni recept is dé hit op internet 

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Karin Luiten