Placeholder

Recept voor rocky road fudge van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: rocky road fudge.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: rocky road fudge.

Recept voor ongeveer 40 stukjes

Bereidingstijd: 15 minuten + een paar uur opstijven

Ingrediënten

• 340 g pure chocolade
• 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
• 90 g ongezouten noten naar keuze
• 45 g biscuitjes, in stukjes
• 30 g marshmallows, in stukjes.

Extra:
• nootjes, biscuitjes en marshmallows ter decoratie
• bakvorm van 16×24 cm
• bakpapier

Ook lekker: stroopwafeltulband van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
2. Doe de chocolade samen met de gecondenseerde melk in een steelpannetje. Laat de chocolade op een laag vuur smelten terwijl je het mengsel geregeld doorroert.
3. Als je een egale massa hebt, voeg je de noten, biscuit en marshmallows toe.
4. Spatel door de chocolademassa, stort daarna meteen in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit met een spatel.
5. Voeg de eventuele decoratie bovenop toe en druk deze licht aan.
6. Zet de schaal op het aanrecht totdat de fudge op kamertemperatuur is en verplaats die daarna naar de koelkast. Laat minimaal 3 uur koelen. Daarna kun je ervan snoepen.

Probeer ook eens de lange vingers met chocolade van Laura’s Bakery