Roerbak van rundvleesreepjes, aardappeltjes en groenten
30 april 2017
Dit heerlijke recept bestaat uit maar 5 ingrediënten. Lekker makkelijk toch? Rundvleesreepjes en minikrieltjes hebben een korte kooktijd nodig en zijn heerlijk in allerlei roerbakschotels.
Dit heerlijke recept bestaat uit maar 5 ingrediënten. Lekker makkelijk toch? Rundvleesreepjes en minikrieltjes hebben een korte kooktijd nodig en zijn heerlijk in allerlei roerbakschotels.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Prijs p.p.: € 2,18
Ingrediënten:
–2½ el olijfolie
–1 klontje boter
–2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
–350 g rundvleesreepjes
–700 g minikrieltjes (uit een zak)
–1 grote stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
–1 rode paprika, gehalveerd, schoongemaakt en in reepjes gesneden
–2 tl Provençaalse kruiden
–zout en peper
Aan de slag!
Verhit 1 el olijfolie in een wok en bak de rundvleesreepjes op hoog vuur in 2 minuten. Roer de knoflook er snel door en zet het vlees daarna apart in een kom onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie en de boter in de wok en bak de minikrieltjes al roerend op een middelhoog vuur in 8 minuten. Voeg de broccoliroosjes, paprikareepjes, Provençaalse kruiden, en zout en peper toe en roerbak alles nog 3 minuten. Roerbak als laatst de rundvleesreepjes nog 3 minuten mee en serveer.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten
Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Dille & Kamille.