Placeholder

Roergebakken zuurkool met gerookte kip

Dit is nog eens wat anders dan een zware zuurkoolschotel met worst en spek. Zuurkool is rijk aan vitamine C en bevat weinig calorieën. Ideaal dus om er winterse, slanke gerechten mee te maken.

Dit is nog eens wat anders dan een zware zuurkoolschotel met worst en spek. Zuurkool is rijk aan vitamine C en bevat weinig calorieën. Ideaal dus om er winterse, slanke gerechten mee te maken.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 700 g geschilde krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel prei, in ringen
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 500 g wijnzuurkool (1 pakje)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 400 g gerookte kipfilet, in blokjes
  • 3 takjes bladselderij, fijngehakt

Boodschappenlijstje:

  1. Kook de krieltjes in een pan met water en zout in ca. 10 minuten gaar.
  2. Giet ze af.
  3. Verhit in een ruime pan of wok de olie en bak de knoflook en prei 1 minuut.
  4. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze 1 minuut mee.
  5. Meng er de zuurkool en het paprikapoeder door en bak het geheel al omscheppend ca. 2 minuten.
  6. Voeg de kipfilet en de krieltjes toe, en verwarm alles nog 2-3 minuten.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi er de bladselderij over.

Ca. 350 kcal per persoon.

Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk