Romige aardappelsalade met kappertjes en uitjes
4 augustus 2011
Lekker fris bijgerecht door de yoghurt in de dressing.
Lekker fris bijgerecht door de yoghurt in de dressing.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijst:
• 750 g vastkokende aardappels
• 75 g rucola
Voor de yoghurtdressing
• 150 g Griekse of Turkse yoghurt
• 1 el mayonaise
• 2 el kappertjes
• 3 bosuitjes, in dunne ringen.
Aan de slag:
Boen de aardappels goed schoon en snijd ze in stukjes van ca. 3 cm * Kook de aardappels in een pan met water en wat zout in ca. 10 minuten gaar * Giet ze af en laat ze afkoelen * Meng intussen in een kommetje alle ingrediënten voor de yoghurtdressing * Breng op smaak met zout en peper * Meng in een schaal de aardappels met de dressing en schep er de rucola door * Lekker bij gebakken kip- of zalmfilet.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Al Mara, Constantinopel, Nijhof, Zara Home.