Romige vissoep met kerrie
4 augustus 2011
De kerrie geeft deze romige soep een pittig accent.
De kerrie geeft deze romige soep een pittig accent.
Maaltijdsoep voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
1200 ml visbouillon (van tablet)
1 dl droge witte wijn
500 g panklare soepgroenten met prei
400 g aardappels, geschild en in blokjes
2 tl kerriepoeder
2 tomaten
125 ml slagroom
500 g witvisfilet (bijv. zeewolf, schelvis of tilapia), in blokjes
enkele sprietjes bieslook, gesnipperd
Handig: staafmixer of keukenmachine
Aan de slag!
Breng in een grote pan de bouillon samen met de wijn, soepgroenten en aardappels aan de kook. * Zet het vuur iets lager en voeg de kerrie toe. * Laat de bouillon op een matig vuur ca. 15 minuten zacht koken tot de groenten en aardappels gaar zijn. * Dompel intussen de tomaten ca. 1 minuut onder in kokend water tot de velletjes loslaten. * Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. * Pureer de soep met behulp van een staafmixer of een keukenmachine. * Schenk de soep terug in de pan en meng er de slagroom, tomatenblokjes en vis door. * Laat de soep nog ca. 5 minuten zacht koken tot de vis gaar is. * Voeg zout en peper naar smaak toe. * Verdeel de soep over borden en strooi er het bieslook over.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.