Rosbieflapjes met tomaat-mozzarellasalsa
4 augustus 2011
Een supersnelle combinatie.
Een supersnelle combinatie.
Barbecuegerecht, 4 personen
• 8 rosbieflapjes à la minute
• 2 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, uitgeperst
• 4 plakjes parmaham
• enkele blaadjes verse oregano.
Voor de tomaat-mozzarellasalsa:
• 4 rijpe tomaten, in kleine blokjes
• 1 bol (buffel)mozzarella, in kleine blokjes
• een klein handje verse oregano, grof gehakt
• 10 groene olijven zonder pit, in ringen
• 3 el olijfolie
• 2 el witte-wijnazijn.
Extra nodig: 8 cocktailprikkers.
Wrijf de lapjes vlees in met de olie en knoflook. Strooi er zout en peper over. Leg op 4 rosbieflapjes een plakje ham en wat blaadjes oregano (2-3 per lapje). Dek af met de rest van de rosbieflapjes en zet vast met cocktailprikkers. Zet tot gebruik in de koelkast. Maak de salsa door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met zout en peper en zet tot gebruik in de koelkast. Gril de rosbieflapjes op de barbecue ca. 2 minuten per kant. Serveer met de salsa.
Recept Tal Maes.