Placeholder

Rozencakejes met glazuur

Deze prachtige cakejes zijn een echte traktatie. Voor een optimale rozensmaak voeg je een beetje rozenwater aan het glazuur toe. Dat kun je bij toko’s en Aziatische winkels krijgen.

Deze prachtige cakejes zijn een echte traktatie. Voor een optimale rozensmaak voeg je een beetje rozenwater aan het glazuur toe. Dat kun je bij toko’s en Aziatische winkels krijgen.

Voor 12 stuks
 

  • 125 g zachte boter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 50 ml melk
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g poedersuiker
  • 1 el rozenwater
  • 24 onbespoten roze rozenblaadjes, gewassen en gedroogd
  • eventueel enkele (roze) decoratiepilleno
     
  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Verdeel 12 papieren vormpjes over de uitsparingen in een muffinblik.
  3. Klop in een kom de boter met de suiker romig.
  4. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot het mengsel luchtig is.
  5. Meng er de melk en een mespunt zout door.
  6. Zeef het meel erboven en meng het geheel tot een glad beslag.
  7. Verdeel het beslag over de vormpjes.
  8. Bak de cakejes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  10. Meng in een kommetje de poedersuiker met het rozenwater; voeg het water druppelsgewijs toe want het glazuur mag niet te vloeibaar zijn.
  11. Bestrijk de cakejes met het suikermengsel.
  12. Plak er de rozenblaadjes en eventueel de decoratiepillen op en laat het glazuur hard worden.

Recept: Tal Maes