Salade aux herbes met geitenkaas
4 augustus 2011
Een kruidensalade met zachte geitenkaas.
Een kruidensalade met zachte geitenkaas.
Lunch- of voorgerecht voor vier personen.
• 75 g veldsla
• 2 kropjes little gem, blaadjes losgehaald
• 15 g verse basilicum
• 15 g verse kervel
• 15 g verse bladpeterselie
• 6 el olijfolie extra vierge
• 2 el rode-wijnazijn
• 1 sjalotje, gesnipperd
• 4 zachte geitenkaasjes
• stokbrood om erbij te serveren
- Was de sla en kruiden goed en droog ze in een sladroger.
- Verwijder bij de kruiden de harde steeltjes.
- Klop in een kom de olijfolie met de azijn en het sjalotje door elkaar.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de veldsla, blaadjes little gem en kruiden voorzichtig met de dressing.
- Verdeel de salade over vier borden en leg op elke salade een geitenkaasje.
- Serveer met het stokbrood.
Recept: Tal Maes