Placeholder

Salade met gemarineerde champignons

Borstel of veel de champignons schoon en snijd grote exemplaren doormidden. Klop in een schaal de olie met de azijn, knoflook, karweizaad en wat zout en peper door elkaar. Wentel de champignons erdoor en laat ze minimaal 30 minuten marineren. ..

Borstel of veel de champignons schoon en snijd grote exemplaren doormidden. Klop in een schaal de olie met de azijn, knoflook, karweizaad en wat zout en peper door elkaar. Wentel de champignons erdoor en laat ze minimaal 30 minuten marineren. ..

Voor-of bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappen
• 250 g kastanjechampignons
• 6 el olijfolie
• 2 el balsamico-azijn
• 1 teen knoflook, geperst
• 1 tl karweizaad (kummel)
• 100 g rucola
• 75 g Parmezaanse kaas, dun geschaafd
• een handje olijven zonder pit

Borstel of veel de champignons schoon en snijd grote exemplaren doormidden. Klop in een schaal de olie met de azijn, knoflook, karweizaad en wat zout en peper door elkaar. Wentel de champignons erdoor en laat ze minimaal 30 minuten marineren. Leg de rucola op vier borden en verdeel er de champignons met marinade over. Verdeel er de kaas en olijven over. Eet er warme ciabatta bij.Bereidingstijd: 10 minuten, plus 30 minuten marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.