Salami Roomkaasflapjes

Recept voor salami-roomkaasflapjes van Laura’s Bakery

Het Songfestival gaat dan misschien niet door zoals gepland, er is nog wel een alternatieve uitzending op tv en een lekker hapje op tafel past daar prima bij.

Dit borrelhapje maak ik al járen en valt bij iedereen in de smaak.

Voor 12 stuks

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

• 1 rol vers bladerdeeg
• 6 plakjes salami
• 100-150 g roomkaas
• 1 ei
• Italiaanse kruiden
Extra nodig: bakplaat met bakpapier

Lees ook: Abrikoos-chipotle gehaktballetjes van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 vierkanten van. Elk vierkant halveer je diagonaal.
2. Vouw de plakjes salami dubbel en halveer ze, leg ze op de stukjes deeg. Op ieder stukje salami smeer je wat roomkaas.
3. Klop het ei los en smeer de randen van het deeg ermee in. Vouw het deeg dubbel en druk de randen stevig aan met een vorkje.
4. Leg alle hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met de rest van het ei. Strooi er wat Italiaanse kruiden overheen. Bak de flapjes in ongeveer 12 minuten op 225ºC (boven- en onderwarmte) tot ze mooi goudbruin zijn.

Tip: laat de bladerdeeghapjes wat afkoelen voordat je ze eet, de roomkaas is namelijk ontzettend heet.

Bewaren: het lekkerst om meteen te eten, maar ze zijn 2-3 dagen houdbaar in de koelkast.

Meer recepten van Laura vind je op vriendin.nl/laura en op Laura’s blog: laurasbakery.nl.

Foto: Laura Kieft