Schuimige komkommersoep met mierikswortel
4 augustus 2011
Dit simpele soepje smaakt ijskoud het lekkerst.
Dit simpele soepje smaakt ijskoud het lekkerst.
Voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
1 komkommer, geschild
1 el olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
5 dl groentebouillon (van tablet)
1 el geraspte mierikswortel (potje)
125 ml Griekse of Turkse yoghurt
citroensap naar smaak
Aan de slag!
Schil de komkommer en snijd deze over de lengte doormidden * Ris met een theelepel de zaadjes uit de komkommer * Snijd de komkommer in blokjes * Verhit de olie in een pan en fruit de ui 1 minuut * Houd enkele blokjes voor de garnering achter, bak de rest van de komkommer 1 minuut al omscheppend met de ui mee * Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook * Zet het vuur lager en laat het geheel 5 minuten zacht doorkoken * Pureer de soep met een staafmixer en meng er de mierikswortel en yoghurt doorheen * Breng de soep op smaak met citroensap, zout en peper * Laat de soep afgedekt in de koelkast in minimaal 3 uur ijskoud worden * Klop de soep vlak voor het opdienen nog even schuimig met een staafmixer * Schenk de soep in kommen of mooie glaasjes en schep er de rest van de komkommerblokjes in.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.