Dit zijn de seizoensproducten van november
24 oktober 2023
De maand november breekt bijna aan op het moment van publiceren. De schappen van supermarkten worden gevuld met (nieuwe) seizoensproducten. Benieuwd welke dat zijn? Je vindt het hieronder.
Seizoensproducten van november
In de maand november zijn er niet alleen voedzame seizoensproducten, maar ook nog eens heel lekkere. Gebruik deze producten als inspiratie voor je gerechten of baksels en laat je hieronder inspireren door alles wat november op culinair gebied te bieden heeft.
Seizoensgroenten van november
Allereerst de seizoensgroenten van november. Van pompoen tot champignon: met deze groenten kun je eindeloos variëren in de keuken.
- Pompoen: pompoenen zijn nog steeds in overvloed deze maand en je kunt ze gebruiken voor soepen, stoofschotels en pompoentaart.
- Pastinaak: deze wortelgroente heeft een zoete, nootachtige smaak en is perfect om te roosteren of te pureren.
- Spruitjes: krijg je geen genoeg van spruitjes? Maak er dan een heerlijk gerecht van.
- Boerenkool: boerenkool is een van de meest voedzame bladgroenten en kan worden gebruikt in stamppoten, soepen en smoothies.
- Rode bieten: rode bieten geven een kleurrijke draai aan salades en zijn heerlijk om geroosterd te eten.
- Wortelen: voeg deze knapperige groente toe aan soepen en stoofschotels.
- Rode kool: rode kool voegt kleur en textuur toe aan salades en coleslaw.
- Selderij: selderij is een onmisbaar ingrediënt in soepen en stoofschotels.
- Courgette: hoewel courgette meestal in de zomer in overvloed is, kun je in november nog steeds genieten van deze groente.
- Paprika: paprika’s kunnen worden gevuld met vulling, of eet ze geroosterd.
- Broccoli: deze groene groente is lekker om te stomen, roosteren of toe te voegen aan roerbakgerechten.
- Champignons: champignons zijn goede smaakmakers voor sauzen, soepen en roerbakgerechten.
Seizoensfruit van november
Dan het seizoensfruit. Naast het fruit dat vrijwel het hele jaar door beschikbaar is, kun je ook de seizoensproducten inslaan.
- Appels: november is een goede tijd om van de vers geplukte appels te genieten. Je kunt ze gebruiken voor appeltaart, appelmoes of als snack.
- Peren: peren zijn lekker sappig in november en passen goed bij kaas, maar ook in bakgerechten.
- Druiven: druiven kunnen worden gebruikt in salades, bij een kaasplank of gewoon als tussendoortje.
- Granaatappels: granaatappelpitjes voegen een crunch en zoetheid toe aan salades en andere gerechten.
- Cranberry’s: de ideale tijd om cranberrysaus te maken voor november en december.
- Pomelo: pomelo is een grote, milde citrusvrucht die heerlijk is om zo te eten.
- Citroenen: citroenen zijn top om te gebruiken in vinaigrettes, marinades en desserts.
- Mandarijnen: het mandarijnenseizoen is aangebroken!
- Bananen: bananen zijn het hele jaar door lekker en kunnen je toevoegen aan je ontbijt of smoothies.
- Vijgen: verse vijgen zijn heerlijk met geitenkaas en honing als voorgerecht.
- Papaja: papaja is een tropische vrucht die je kunt toevoegen aan fruitsalades.
- Sinaasappels: sinaasappels zijn sappig en verfrissend en zitten boordevol vitamine C.
Inspiratie voor recepten
Zoveel seizoensproducten, zoveel gerechten. Weet je nog niet zo goed wat je met de groenten en het fruit kunt maken? Ontdek dan eens deze lekkere recepten en gerechten.
- Pompoensoep
- Geroosterde pastinaken
- Spruitjesschotel
- Boerenkoolsalade met granaatappel
- Geroosterde bieten met geitenkaas
- Wortelpuree
- Rode kool stoofpot
- Appelcider braadkip
- Peren met honing en walnoten
- Cranberrysorbet
Vriendin’s favoriet
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je in de Bakbijbelstap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en citrusschilletjes konfijten. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten á la Rutger. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
Bakbijbel
Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.
Foto: Getty Images