Shoarmabroodjes met tofu en guacamole
4 augustus 2011
Shoarmabroodjes met tofu en guacamole
Shoarmabroodjes met tofu en guacamole
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
1 grote ui
1 bakje champignons
2 pakjes tofu roerbakgehakt licht gekruid à 180 g (supermarkt)
2 el olie1 el citroensap
2 el jalapeñopepers op zuur (potje)
2 avocado’s
2 tomaten
15 g koriander
8 shoarmabroodjes
Aan de slag!
Pel en snipper de ui * Maak de champignons schoon en snijd deze in dikke plakjes * Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van de uisnippers ca. 2 minuten * Voeg de champignons toe en bak deze ca. 3 minuten mee * Voeg het tofu roerbakgehakt toe en bak ca. 5 minuten * Roer de citroensap en 1 el jalapeñopepers erdoor en verwarm het geheel nog ca. 2 minuten * Schil intussen voor de guacamole de avocado’s en verwijder de pitten * Prak de avocado’s fijn * Snijd de rest van de jalapeñopepers fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes * Roer ui, pepers en tomaten door de avocado en knip de koriander erboven fijn * Breng op smaak met zout en peper * Rooster de broodjes en snijd ze open * Vul elk broodje met het tofumengsel en schep er een flinke lepel guacamole over * Serveer met een frisse sla.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desiree van Dijk