Placeholder

Sinaasappelsalade met frambozen en kaneelroom

Supermakkelijk, snel en een lust voor het oog! Dit toetje met sinaasappel (nu in het seizoen!) kun je nog pimpen door er chocolade-flinters over te strooien, maar zonder is het ook heerlijk!

Supermakkelijk, snel en een lust voor het oog! Dit toetje met sinaasappel (nu in het seizoen!) kun je nog pimpen door er chocolade-flinters over te strooien, maar zonder is het ook heerlijk!

Simpel nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 handsinaasappels
  • 250 g (diepvries)frambozen, ontdooid
  • 40 g ongezouten pistachenoten
  • 2 el vloeibare honing
  • Voor de kaneelroom:
  • 125 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl kaneel

Aan de slag!

  1. Pel 4 sinaasappels en verwijder het wit.
  2. Snijd ze overdwars in plakken.
  3. Leg de sinaasappelplakken dakpansgewijs op een grote platte schaal.
  4. Verdeel er de frambozen en pistachenoten over.
  5. Schenk de honing over de sinaasappelsalade.
  6. Klop voor de kaneelroom de slagroom met de suiker en kaneel lobbig.
  7. Schep de room op de salade.

Idee: Serveer eventueel nog met bollen vanille-ijs.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: &Klevering-zuid, Ikea, Nijhof, Studio bazar.