Slank recept: krabsalade met veldsla, plakjes avocado en tuinkers
10 januari 2019
Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.
Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.
Bereidingstijd: 15 minuten
420 kcal p.p.
Ingrediënten: 8 volkoren afbakbroodjes • 2 blikjes krab (à 170 g) • 3 el mayonaise • 2 el ketchup • 2 el dille, fijngesneden • 3 druppels tabasco • 2 avocado’s • 1 kuipje roomboter • 1 zak veldsla (à 100 g) • 1 bakje tuinkers
Verwarm de oven voor op 175 ºC en volg voor het afbakken van de broodjes de aanwijzingen op de verpakking. Laat de broodjes daarna afkoelen. • Laat de krab uitlekken in een vergiet en pluk het vlees los boven een kom. Schep de mayonaise erbij en meng de ketchup, dille en tabasco erdoor. Voeg eventueel zout en peper toe. • Snijd de avocado’s overdwars doormidden en verwijder de pit met een mes. Maak ze verder schoon en snijd ze in plakjes. • Besmeer de pistolets met roomboter en leg op elke helft een bergje veldsla. Schep de krabsalade erop en leg de plakjes avocado ernaast of erop. Garneer met tuinkers.
Tip
Voeg 200 g gestoomde krieltjes en 100 g gekookte sperziebonen toe en je hebt een heerlijke maaltijdsalade met krab. Beleg de broodjes dan niet met de salade, maar serveer ze apart.
Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.