Slank recept: zomerse frittata
2 januari 2019
Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.
Wil je het jaar gezond beginnen? Goed nieuws: we delen aan het begin van dit jaar 10 gezonde (maar lekkere) slank recepten op Vriendin.nl. Alle recepten zijn onder de 500 Kcal p.p. Iedere middag om 16.00 uur verschijnt er een nieuw recept.
Bereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 25 minuten
Kcal: 475 p.p.
Ingrediënten: 2 rode uien • 2 bakjes à 150 g (gekleurde) cherrytomaten • 2 knoflooktenen, fijngesneden • • 80 g bladspinazie • 2 el basilicumblaadjes • 1 el oregano, gedroogd • 75 g parmezaan • 7 eieren • 100 g ricotta • 75 g rucola
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui en helft van de tomaatjes in stukken. • Verhit olie in een koekenpan en bak deze groenten samen met de knoflook op laag vuur al omscheppend zacht in 3-4 minuten. Voeg de laatste minuut de spinazie toe en roer door. • Snijd de kruiden fijn en rasp de parmezaan. Klop de eieren los met de kruiden en de parmezaan en breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de groenten in een lage ovenschaal (of een bakpan die in de oven kan en past) en schenk het eimengsel er voorzichtig bij. Strooi een deel van de ricotta en de rest van de tomaatjes erover. Schuif de schaal net onder het midden in de oven en bak de frittata in 25 minuten goudbruin. Serveer in punten en verkruimel de overige ricotta erover. Schep de rucola ernaast en druppel er eventueel wat olijfolie overheen.
Productie: Tessa Klösters. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Receptuur & Foodstyling: Jessica Lek.