Placeholder

Recept voor soda bread met cheddar en chorizo van Laura’s Bakery

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: zo bak je een soda bread met cheddar en chorizo.

Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week: zo bak je een soda bread met cheddar en chorizo.

Voor 1 brood

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 35-40 minuten

Ingrediënten

• 500 g bloem
• 10 g zout
• 1,5 tl baking soda
• 400 ml karnemelk
• 150 g cheddar
• 120 g chorizo, in blokjes en uitgebakken
• peper
Extra nodig: mixer, bakplaat met bakpapier

Probeer ook deze amandel-frambozenmuffins van Laura’s Bakery

Aan de slag

1. Doe de bloem, zout, peper en baking soda in een kom en roer door elkaar met een garde.
2. Scheur de cheddar in stukjes en voeg samen met de chorizoblokjes toe aan het bloemmengsel. Roer nogmaals door elkaar.
3. Voeg de karnemelk toe en mix tot een samenhangend, plakkerig deeg. Dit laatste hoort zo. Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm met je handen tot een ovaal brood. Omdat het deeg zo plakkerig is, kun je je handen het beste van te voren even invetten met wat (olijf)olie, dat werkt prettiger.
4. Bak het brood in 35-40 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.

Over Laura’s Bakery

Bakken is haar met de paplepel ingegoten en inmiddels heeft Laura Kieft (28) de grootste bakblog van Nederland: Laura’s Bakery. Elke week deelt ze een bakrecept met een verhaal erachter. Smullen maar!

Lees ook de laatste column van Laura’s Bakery