Placeholder

Soesjesberg met gepeperde chocoladesaus

Wie zoet is, krijgt lekkers. Maak deze feestelijke soesjesberg: verwennerij voor iedereen!

Wie zoet is, krijgt lekkers. Maak deze feestelijke soesjesberg: verwennerij voor iedereen!

Voor 12 soesjes.

Boodschappenlijstje:

  • 50 g boter, in blokjes
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 100 g pure chocolade, in stukjes
  • 250 ml slagroom
  • 1/2 tl gemalen witte peper
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 2 el suiker

Extra: bakpapier, evt. slagroomspuit

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Breng in een pan 100 ml water met een mespunt zout aan de kook.
  3. Voeg de boter toe en laat deze in het water smelten.
  4. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat die loslaat van de pan.
  5. Neem de pan van het vuur en roer de eieren door het deeg.
  6. Blijf roeren tot het deeg glad is en glanst.
  7. Schep met een natte lepel 12 kleine bergjes beslag op een met bakpapier bekleed bakblik.
  8. Bak de soesjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  9. Laat ze op een rooster afkoelen.
  10. Maak de chocoladesaus door in een pannetje de chocolade samen met de helft van de slagroom op laag vuur te verwarmen tot de chocolade is gesmolten.
  11. Roer er de peper, kaneel, gember en nootmuskaat door.
  12. Klop in een kom de rest van de slagroom met de suiker stijf.
  13. Snijd de soesjes aan een kant open en schep of spuit er met een slagroomspuit de slagroom in.
  14. Leg de soesjes op een (taart)schaal en schenk er de warme chocoladesaus over.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus 15-20 minuten oventijd.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: At-Home, Ikea, Nijhof en Studio bazar.