Soesjesberg met gepeperde chocoladesaus
4 augustus 2011
Wie zoet is, krijgt lekkers. Maak deze feestelijke soesjesberg: verwennerij voor iedereen!
Wie zoet is, krijgt lekkers. Maak deze feestelijke soesjesberg: verwennerij voor iedereen!
Voor 12 soesjes.
Boodschappenlijstje:
- 50 g boter, in blokjes
- 50 g bloem
- 2 eieren
- 100 g pure chocolade, in stukjes
- 250 ml slagroom
- 1/2 tl gemalen witte peper
- 1/2 tl gemalen kaneel
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1/2 tl gemalen nootmuskaat
- 2 el suiker
Extra: bakpapier, evt. slagroomspuit
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Breng in een pan 100 ml water met een mespunt zout aan de kook.
- Voeg de boter toe en laat deze in het water smelten.
- Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel tot er een deegbal ontstaat die loslaat van de pan.
- Neem de pan van het vuur en roer de eieren door het deeg.
- Blijf roeren tot het deeg glad is en glanst.
- Schep met een natte lepel 12 kleine bergjes beslag op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Bak de soesjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat ze op een rooster afkoelen.
- Maak de chocoladesaus door in een pannetje de chocolade samen met de helft van de slagroom op laag vuur te verwarmen tot de chocolade is gesmolten.
- Roer er de peper, kaneel, gember en nootmuskaat door.
- Klop in een kom de rest van de slagroom met de suiker stijf.
- Snijd de soesjes aan een kant open en schep of spuit er met een slagroomspuit de slagroom in.
- Leg de soesjes op een (taart)schaal en schenk er de warme chocoladesaus over.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten, plus 15-20 minuten oventijd.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: At-Home, Ikea, Nijhof en Studio bazar.