Placeholder

Spaghetti met gorgonzola, spekjes en walnoten

Een lekkere variant op spaghetti carbonara!

Een lekkere variant op spaghetti carbonara!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

100 g gerookte spekreepjes

50 g walnoten, in stukjes gebroken

400 g spaghetti

125 ml slagroom

2 tl gedroogde tijm

150 g gorgonzola

Aan de slag!

Bak de spekjes en de walnoten in een droge koekenpan af en toe omscheppend bruin * Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier * Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar * Breng intussen de slagroom en de tijm aan de kook en verkruimel de gorgonzola erboven * Laat de gorgonzola op laag vuur al roerend smelten * Schep de spekjes en de walnoten erdoor en breng de saus met peper op smaak * Giet de spaghetti af en schep de saus erdoor.

Lekker met gekookte bleekselderij.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.