Spaghetti met gorgonzola, spekjes en walnoten
4 augustus 2011
Een lekkere variant op spaghetti carbonara!
Een lekkere variant op spaghetti carbonara!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
100 g gerookte spekreepjes
50 g walnoten, in stukjes gebroken
400 g spaghetti
125 ml slagroom
2 tl gedroogde tijm
150 g gorgonzola
Aan de slag!
Bak de spekjes en de walnoten in een droge koekenpan af en toe omscheppend bruin * Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier * Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar * Breng intussen de slagroom en de tijm aan de kook en verkruimel de gorgonzola erboven * Laat de gorgonzola op laag vuur al roerend smelten * Schep de spekjes en de walnoten erdoor en breng de saus met peper op smaak * Giet de spaghetti af en schep de saus erdoor.
Lekker met gekookte bleekselderij.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.