Recept voor speculoos thumbprint cookies van Laura’s Bakery
23 februari 2022
Thumbprint cookies zijn niet meer dan koekjes met een kuiltje erin doordat je je duim in het deeg drukt. De kuiltjes vul je vervolgens met jam, chocoladepasta of, zoals in dit geval, heerlijke speculoospasta.
Voor 15 koekjes
Bereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 25 minuten
Ingrediënten:
• 225 g roomboter, ongezouten
• 150 g witte basterdsuiker
• 8 g vanillesuiker
• 1 eidooier
• 280 g bloem
• 1 tl kaneel
• speculoospasta
• feestelijke sprinkles
Aan de slag
1. Klop de roomboter met de basterd- en vanillesuiker romig. Voeg de eidooier toe en meng erdoor. Voeg de bloem, kaneel en een snuf zout toe en meng tot een stevig deeg. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast voordat je ermee verder gaat. 2. Verwarm de oven voor op 190°C boven- en onderwarmte. Rol balletjes van het deeg. Leg de balletjes op een bakplaat, druk er een kuiltje in en bak ze 15 minuten in de oven.
3. Laat de koekjes helemaal afkoelen. Vul de kuiltjes met speculoospasta en versier de koekjes met de sprinkles.
Tip: volgens de naam van de koekjes moet je met je duim kuiltjes maken, maar zelf vind ik de achterkant van een pollepel nog prettiger werken.