Placeholder

Sperzieboonpakketjes

Gedopt of niet, boontjes zijn een bron van variatie

Gedopt of niet, boontjes zijn een bron van variatie

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

500 g sperzieboontjes

12 langwerpige plakjes rauwe ham (bv schwarzwalder)

2 el olijfolie

4 el groene pesto

3 el pijnboompitten

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 220°C * Haal de sperzieboontjes af en kook ze in weinig water ca. 3 minuten * Laat ze uitlekken * Vet een lage ovenschaal ruim in met olijfolie * Spreid de plakjes ham uit op het aanrecht en maal er wat peper over * Bestrijk elke plak rauwe ham met een volle tl pesto * Leg op elke plak ham een bundeltje boontjes en rol hem eromheen op * Leg de bundeltjes vlak naast elkaar in de ovenschaal * Strooi de pijnboompitten erover en schenk er nog wat olijfolie over * Zet de schaal in de oven en bak de pakketjes in ca. 15 minuten iets bruin * Serveer de boontjes als voorgerecht met stokbrood of serveer ze bij pasta met tomatensaus en parmezaanse kaas als hoofdgerecht.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.