Sperzieboonpakketjes
4 augustus 2011
Gedopt of niet, boontjes zijn een bron van variatie
Gedopt of niet, boontjes zijn een bron van variatie
Voor- of bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
500 g sperzieboontjes
12 langwerpige plakjes rauwe ham (bv schwarzwalder)
2 el olijfolie
4 el groene pesto
3 el pijnboompitten
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 220°C * Haal de sperzieboontjes af en kook ze in weinig water ca. 3 minuten * Laat ze uitlekken * Vet een lage ovenschaal ruim in met olijfolie * Spreid de plakjes ham uit op het aanrecht en maal er wat peper over * Bestrijk elke plak rauwe ham met een volle tl pesto * Leg op elke plak ham een bundeltje boontjes en rol hem eromheen op * Leg de bundeltjes vlak naast elkaar in de ovenschaal * Strooi de pijnboompitten erover en schenk er nog wat olijfolie over * Zet de schaal in de oven en bak de pakketjes in ca. 15 minuten iets bruin * Serveer de boontjes als voorgerecht met stokbrood of serveer ze bij pasta met tomatensaus en parmezaanse kaas als hoofdgerecht.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.