Met dit spinazie recept tover je moeiteloos een sterrenmaaltijd op tafel
23 april 2024
Ontdek hoe je met eenvoudige ingrediënten iets buitengewoons op tafel zet. Dit spinazie recept smaakt alsof het rechtstreeks uit een sterrenkeuken komt, zonder dat het ingewikkeld is. Bereid je voor op lovende reacties.
Waarom dit spinazie recept zo lekker is
Dit wonderlijke groene blaadje maakt van elk gerecht een feestje. Of je het nu door een romige pasta roert of in een knapperige salade verwerkt. Dit spinazie recept? Een hemelse mix van het frisse groen met smeuïge, hartige accenten. Makkelijk én onweerstaanbaar lekker.
Spinazie recept
Ingrediënten:
300 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
100 ml kookroom
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze:
- Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Af en toe roeren.
- Schenk de room erbij en laat het geheel een paar minuten sudderen.
- Strooi de Parmezaanse kaas erover en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer direct, ideaal met een stukje knapperig brood of over een bedje van pasta.
Zo simpel is het. Met dit spinazie recept maak je een onweerstaanbaar gerecht waarmee je zowel thuis als op feestjes de show steelt. Eet smakelijk!
Lees ook: Dit simpele & verrukkelijke salade nicoise recept is nu dé hit op internet
Hoe lang kun je verse spinazie bewaren?
Verse spinazie houdt het ongeveer drie tot vijf dagen uit in de koelkast. Leg het in een open verpakking of een ademende zak om vochtophoping (en daarmee snellere bederf) te voorkomen.
Kun je spinazie nog een keer opwarmen?
Ja, maar doe het verstandig. Verhit de spinazie snel en op hoge temperatuur, bij voorkeur in een pan. Vermijd herhaaldelijk opwarmen; één keer is echt de limiet.
Tip van Vriendin
Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.
TOP
Lees ook: Wat eten we vandaag? Een restaurantwaardige kippensoep
Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker