Spinazie Recept Hoe lang kun je verse spinazie bewaren?

Met dit spinazie recept tover je moeiteloos een sterrenmaaltijd op tafel

Ontdek hoe je met eenvoudige ingrediënten iets buitengewoons op tafel zet. Dit spinazie recept smaakt alsof het rechtstreeks uit een sterrenkeuken komt, zonder dat het ingewikkeld is. Bereid je voor op lovende reacties.

Waarom dit spinazie recept zo lekker is

Dit wonderlijke groene blaadje maakt van elk gerecht een feestje. Of je het nu door een romige pasta roert of in een knapperige salade verwerkt. Dit spinazie recept? Een hemelse mix van het frisse groen met smeuïge, hartige accenten. Makkelijk én onweerstaanbaar lekker.

Spinazie recept

Ingrediënten:

300 gram verse spinazie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
100 ml kookroom
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
Olijfolie
Zout en peper naar smaak

Bereidingstijd: 20 minuten

spinazie in vergiet

Bereidingswijze:

  1. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Af en toe roeren.
  3. Schenk de room erbij en laat het geheel een paar minuten sudderen.
  4. Strooi de Parmezaanse kaas erover en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer direct, ideaal met een stukje knapperig brood of over een bedje van pasta.

Zo simpel is het. Met dit spinazie recept maak je een onweerstaanbaar gerecht waarmee je zowel thuis als op feestjes de show steelt. Eet smakelijk!

Lees ook: Dit simpele & verrukkelijke salade nicoise recept is nu dé hit op internet

Hoe lang kun je verse spinazie bewaren?

Verse spinazie houdt het ongeveer drie tot vijf dagen uit in de koelkast. Leg het in een open verpakking of een ademende zak om vochtophoping (en daarmee snellere bederf) te voorkomen.

spinazie recept Kun je spinazie nog een keer opwarmen?

Kun je spinazie nog een keer opwarmen?

Ja, maar doe het verstandig. Verhit de spinazie snel en op hoge temperatuur, bij voorkeur in een pan. Vermijd herhaaldelijk opwarmen; één keer is echt de limiet.

Tip van Vriendin

Stel dat je jarenlang elke week nieuwe recepten ontwikkelt. En deze recepten vervolgens gekookt en beoordeeld worden door duizenden mensen. Dan weet je precies van welke recepten men blij wordt toch? Klopt, en dit boek is het resultaat! In TOP delen Natalia en Walter van Project Gezond 100 toppers van de afgelopen jaren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TOP

TOP

Natalia Rakhorst, Walter Rakhorst

Lees ook: Wat eten we vandaag? Een restaurantwaardige kippensoep

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker