Stokbroodje met doperwten-kruidenomelet
27 december 2016
Een heerlijk vegetarisch lunch- of hoofdgerecht!
Een heerlijk vegetarisch lunch- of hoofdgerecht!
Ingrediënten
• 300 g doperwten (vers of diepvries)
• 6 eieren • een handje gemengde verse kruiden (bijv. peterselie, basilicum, bies- look), fijngehakt • 50 g geraspte kaas
• 2 el olijfolie
• 1 stokbrood
• 4 el mayonaise
• flinke hand rucola
Kook de doperwten in water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water. Klop in een kom de eieren los met zout en peper. Meng de doperwten, kruiden en kaas erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak de omelet op laag vuur met een deksel op de pan in ca. 8 minuten gaar. Snijd het stokbrood open en bestrijk de binnenkanten met de mayonaise. Snijd de omelet in langwerpige stukken en beleg er het stok- brood mee. Verdeel de rucola erover. Dek het brood af en snijd in 4 gelijke stukken.
Bereidingstijd: 20 minuten