Recept voor stroopwafeltulband van Laura’s Bakery
26 april 2019
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week, speciaal voor Koningsdag: een stroopwafeltulband.
Laura’s Bakery is de grootste bakblog van Nederland! En hoe fijn: Laura neemt iedere week de tijd om voor ons een column te schrijven. Haar column is natuurlijk niet af zonder recept. Deze week, speciaal voor Koningsdag: een stroopwafeltulband.
Voor 1 tulband, voor ongeveer 20 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 60 minuten
Ingrediënten
• 300 gram boter
• 175 gram fijne kristalsuiker
• 75 gram lichtbruine basterdsuiker
• 5 eieren
• 300 gram zelfrijzend bakmeel
• 2 tl kaneel
• snuf zout
• 6 stroopwafels, in stukjes
Extra nodig:
• tulbandvorm
• 150-200 gram witte chocolade
• extra stroopwafel
• oranje sprinkles
Ook lekker van Laura’s Bakery: broodjes met spek en ei
Aan de slag
1. Klop boter en beide soorten suiker romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix door het mengsel, voeg de volgende pas toe als het eerste ei is opgenomen.
2. Zelfrijzend bakmeel, kaneel en zout kun je tegelijk toevoegen, mix door het beslag. Stop met mixen zodra de bloem is opgenomen. Spatel de stukjes stroopwafel door het beslag en stort het beslag in een ingevette (en bebloemde) tulbandvorm.
3. Bak de cake in ongeveer 60 minuten op 160 graden (boven- en onderwarmte).
4. Laat de cake 10-15 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een rooster stort om helemaal af te laten koelen. Eenmaal afgekoeld kun je de chocolade smelten en laatste stroopwafel in stukjes snijden.
5. Giet de chocolade over de cake en decoreer ’m met stroopwafel en sprinkles.
Tip: Wil je de cake nog meer afstemmen op de dag, maak dan oranje glazuur van poedersuiker, water/melk en kleurstof als je je cake nog meer Koningsdag proof-wilt maken.
Bewaren: goed verpakt 5 dagen buiten de koelkast houdbaar.
Probeer ook eens deze lange vingers met chocolade van Laura’s Bakery