Surf & turf
4 augustus 2011
Verrassende combi: vis & vlees! Super op de barbecue!
Verrassende combi: vis & vlees! Super op de barbecue!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje
- 12 grote gekookte (diepvries)garnalen
- 500 g biefstuk
- 4 el olie
- 1 tl chilipoeder
- 2 tenen knoflook
- 4 el mayonnaise
- 3 el zure room
- 4 satéstokjes
Aan de slag!
- Laat indien nodig de garnalen ontdooien.
- Snijd de biefstuk in 16 gelijke blokken.
- Roer voor de marinade 2 el van de olie en de chilipeper door elkaar, pel 1 teen knoflook en pers hem erboven uit
- Breng de marinade op smaak met zout en peper.
- Schep de biefstuk erdoor en laat het ca. 10 minuten intrekken.
- Rijg aan elke prikker om en om 4 blokjes biefstuk en 3 garnalen.
- Verhit de rest van de olie op een grillplaat (of grillpan) en grill de spiesen in ca. 4 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Roer intussen een knoflooksaus van de mayonaise en de zure room, pel de resterende teen knoflook en pers hem erboven uit.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Serveer de spiesen met de saus.
Lekker met gepofte aardappels met (de resterende) zure room en maïs met spekjes.
Tip: in plaats van grote garnalen kun je ook blokjes verse zalm nemen (de Australische versie van Surf&turf).
Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.