Taart met champignons en hazelnoten
4 augustus 2011
Een lekker vegetarisch hoofdgerecht, ideaal voor in het aankomende herfst-seizoen!
Een lekker vegetarisch hoofdgerecht, ideaal voor in het aankomende herfst-seizoen!
Vegetarisch hoofdgerecht voor 6-8 personen
Boodschappenlijstje:
Voor het deeg:
250 g bloem
125 g boter
1 ei
Voor de vulling:
2 el olijfolie
6 bosuien, in ringetjes
500 g champignons, schoongeveegd en in plakjes
3 eieren, losgeklopt
125 ml crème fraîche
150 g geraspte belegen kaas
50 g hazelnoten, grof gehakt
Extra nodig: plasticfolie, lage ronde taartvorm (26-28 cm doorsnede), ingevet.
Aan de slag!
Meng in een kom de bloem met boter, ei, 2 eetlepels koud water en een mespunt zout * Kneed het tot een soepel deeg * Vorm er een dikke worst van en wikkel het deeg in plasticfolie * Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten * Voor een snelle taart gebruik je 5 plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart uit de diepvries * Verwarm de oven voor op 200°C * Snijd de deegworst in dunne plakken en beleg er de taartvorm mee * Druk met je handpalm de stukken deeg tegen elkaar aan en bekleed ook de randen * Verwarm de olie in een ruime koekenpan en fruit de bosuien 2 minuten * Voeg de champignons toe en bak ze 4-5 minuten mee tot het meeste vocht is verdampt * Schep de champignons en uien met een schuimspaan uit de pan en meng ze in een kom met de eieren, crème fraîche en kaas * Voeg wat zout en peper naar smaak toe * Schenk de vulling in de taartvorm en strooi er de hazelnoten over * Bak de taart 35 minuten in de oven goudbruin en gaar * Laat de taart 10 minuten staan tot het aansnijden.
Lekker met een tomaten-ijsbergsalade.
Bereidingstijd: ca. 80 minuten, inclusief rusten en bakken.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.