Placeholder

Taartjes met tijm, geitenkaas en artisjok

Lunch- of licht hoofdgerecht, maar het kan natuurlijk ook heel goed bij de borrel! Geitenkaas en tijm zijn echt een supercombinatie.

Lunch- of licht hoofdgerecht, maar het kan natuurlijk ook heel goed bij de borrel! Geitenkaas en tijm zijn echt een supercombinatie.

Lunchgerecht of licht hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 ei
  • 1 el verse tijmblaadjes, plus extra takjes voor de garnering
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 1 blik artisjokharten, uitgelekt
  • handje zwarte olijven
  • 1 el olijfolie

Extra: bakpapier.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Klop in een kom 100 gram geitenkaas met de crème fraîche, het ei en de tijm los
  3. Breng op smaak met zout en peper
  4. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
  5. Vouw de randen 1 cm naar binnen, druk de randen goed aan
  6. Bestrijk de plakjes deeg binnen de randen met het kaasmengsel
  7. Snijd de artisjokharten in partjes en verdeel ze over de kaasvulling
  8. Strooi er de rest van de geitenkaas over
  9. Verdeel de olijven en takjes tijm over de taartjes en besprenkel ze met olijfolie
  10. Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar
  11. Serveer met een rucolasalade.

Bereidingstijd: 30 minuten, inclusief oventijd.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Rice en Zara Home.