Taartjes met tijm, geitenkaas en artisjok
4 augustus 2011
Lunch- of licht hoofdgerecht, maar het kan natuurlijk ook heel goed bij de borrel! Geitenkaas en tijm zijn echt een supercombinatie.
Lunch- of licht hoofdgerecht, maar het kan natuurlijk ook heel goed bij de borrel! Geitenkaas en tijm zijn echt een supercombinatie.
Lunchgerecht of licht hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 125 ml crème fraîche
- 1 ei
- 1 el verse tijmblaadjes, plus extra takjes voor de garnering
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 1 blik artisjokharten, uitgelekt
- handje zwarte olijven
- 1 el olijfolie
Extra: bakpapier.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Klop in een kom 100 gram geitenkaas met de crème fraîche, het ei en de tijm los
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Vouw de randen 1 cm naar binnen, druk de randen goed aan
- Bestrijk de plakjes deeg binnen de randen met het kaasmengsel
- Snijd de artisjokharten in partjes en verdeel ze over de kaasvulling
- Strooi er de rest van de geitenkaas over
- Verdeel de olijven en takjes tijm over de taartjes en besprenkel ze met olijfolie
- Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar
- Serveer met een rucolasalade.
Bereidingstijd: 30 minuten, inclusief oventijd.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Rice en Zara Home.