Tagliatelle met champignons en prei
4 augustus 2011
Proef de Italiaanse keuken met dit overheerlijke pastagerecht.
Proef de Italiaanse keuken met dit overheerlijke pastagerecht.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
400 g tagliatelle
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1 stengel prei, in dunne ringen
500 g champignons, schoongeveegd en in plakjes
1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
sap en geraspte schil van ½ (biologische) citroen
50 g roomboter, in blokjes
75 g geraspte pittige kaas (bijv. parmezaanse kaas of grana padano)
2 el fijngehakte bladpeterselie
Aan de slag!
Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar * Verwarm intussen in een ruime pan de olie en bak de knoflook en prei al omscheppend ca. 2 minuten * Voeg de champignons en de chilipeper toe en bak ze ca. 4 minuten mee * Meng er het citroensap en de geraspte citroenschil door * Breng op smaak met zout en peper * Giet de tagliatelle af en meng met de groenten in de pan * Roer er meteen de boter door * Strooi er de kaas en de peterselie over.
Lekker met een salade met eikenbladsla.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.