Placeholder

Tagliatelle met champignons en prei

Proef de Italiaanse keuken met dit overheerlijke pastagerecht.

Proef de Italiaanse keuken met dit overheerlijke pastagerecht.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

 400 g tagliatelle

2 el olijfolie

1 teen knoflook, fijngehakt

1 stengel prei, in dunne ringen

500 g champignons, schoongeveegd en in plakjes

1 gedroogde chilipeper, verkruimeld

sap en geraspte schil van ½ (biologische) citroen

50 g roomboter, in blokjes

75 g geraspte pittige kaas (bijv. parmezaanse kaas of grana padano)

2 el fijngehakte bladpeterselie

Aan de slag!

Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar * Verwarm intussen in een ruime pan de olie en bak de knoflook en prei al omscheppend ca. 2 minuten * Voeg de champignons en de chilipeper toe en bak ze ca. 4 minuten mee * Meng er het citroensap en de geraspte citroenschil door * Breng op smaak met zout en peper * Giet de tagliatelle af en meng met de groenten in de pan * Roer er meteen de boter door * Strooi er de kaas en de peterselie over.

Lekker met een salade met eikenbladsla.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Nijhof, Studio bazar.