Tagliatelle met rozemarijn en paddenstoelen
4 augustus 2011
Voor deze heerlijke pasta waarin paddenstoelen de hoofdrol spelen, is het zonde om kant-en-klare tomatensaus te gebruiken. Een zelfgemaakte saus is veel lekkerder en nét zo makkelijk. En met rozemarijn heb je al snel iets speciaals.
Voor deze heerlijke pasta waarin paddenstoelen de hoofdrol spelen, is het zonde om kant-en-klare tomatensaus te gebruiken. Een zelfgemaakte saus is veel lekkerder en nét zo makkelijk. En met rozemarijn heb je al snel iets speciaals.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 blik gepelde tomaten (400 g)
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 takjes verse of 2 tl gedroogde rozemarijn
- 400 g tagliatelle
- 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- 300 g oesterzwammen, in plakjes
- 50 ml droge witte wijn
- 25 g geraspte pittige kaas (bijv. Grana padano of Parmezaanse)
Aan de slag:
- Pureer de inhoud van het blik tomaten met een staafmixer.
- Verhit 1 eetlepel olie in een pannetje met dikke bodem en bak de helft van de knoflook 30 seconden lang
- Voeg de gepureerde tomaten en rozemarijn toe en laat de saus op een matig vuur ca. 15 minuten sudderen
- Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar
- Verhit intussen in een ruime koekenpan de rest van de olie en bak de champignons en oesterzwammen al omscheppend ca. 4 minuten
- Voeg de tomatensaus toe (verwijder eventueel de takjes rozemarijn) en schenk er de witte wijn bij
- Laat de saus nog 1-2 minuten zachtjes sudderen
- Breng op smaak met zout en peper
- Giet de pasta af en meng er de paddenstoelensaus door
- Verdeel de pasta over borden en strooi er de kaas over.
Serveer er een rucolasalade met paprika bij.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk