Tarwesalade met sperziebonen en geitenkaas
4 augustus 2011
Tarwekorrels zijn een heerlijk alternatief voor pasta, rijst of aardappels. Mooi meegenomen: ze zijn ook nog eens erg gezond.
Tarwekorrels zijn een heerlijk alternatief voor pasta, rijst of aardappels. Mooi meegenomen: ze zijn ook nog eens erg gezond.
Maaltijdsalade, 4 personen
Boodschappenlijstje:
250 g tarly (voorgekookte tarwe, pak)
500 g sperziebonen, gebroken
6 el olijfolie
2 el witte-wijnazijn
3 bosuitjes, in ringen
250 g cherrytomaten, gehalveerd
100 g waterkers
150 Hollandse geitenkaas, in blokjes
Aan de slag!
Kook de tarly volgens de gebruiksaanwijzing * Kook intussen de sperziebonen in ca. 5 minuten beetgaar * Giet de tarly en bonen af * Meng in een schaal de tarly met de bonen, olijfolie, azijn, bosuitjes, tomaten, waterkers en blokjes geitenkaas * Voeg zout en peper naar smaak toe.
Recept: Tal Maes. Foto's: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.