Tilapiafilet met een olijfolie-tomatendressing
4 augustus 2011
Deze witvis is stevig en daarom heel geschikt om te paneren of in een stoofpotje te gebruiken. In dit recept houden we ‘m lekker simpel. Snel klaar en goed voor de lijn!
Deze witvis is stevig en daarom heel geschikt om te paneren of in een stoofpotje te gebruiken. In dit recept houden we ‘m lekker simpel. Snel klaar en goed voor de lijn!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijst:
- 6 tomaten
- 1 kleine ui
- 10 sprieten bieslook
- 16 groene olijven zonder pit
- 1 el limoensap
- 2 dl olie
- 4 tilapiafilets (à ca. 175 g)
Aan de slag!
- Kruis de tomaten bij het kroontje in en dompel ze ca. 10 seconden in kokend water.
- Ontvel ze, snijd ze in vieren, ontdoe ze van de zaadjes en snijd de partjes in kleine stukjes.
- Pel en snijd de ui fijn.
- Hak de bieslook fijn.
- Doe de ingrediënten in een steelpan en roer 1 1/2 dl olie en de azijn erdoor.
- Bestrooi de vis met zout en peper.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in ca. 8 minuten gaar, keer ze halverwege.
- Verwarm intussen al roerend de dressing en breng hem op smaak met zout en peper.
- Leg de vis op de borden en lepel de dressing erover.
- Lekker met gekookte aardappels en roergebakken spinazie.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desiree van Dijk.