Placeholder

Toast met zalmmousse en basilicumdressing

Toast met zalmmousse en basilicumdressing.

Toast met zalmmousse en basilicumdressing.

Voorgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

200 g gerookte zalm (of zalmsnippers)

100 g verse roomkaas

1 dl zure room

1 dl slagroom

1 tl gedroogde dille

4 sneetjes wit casinobrood

1 bosje basilicum

1 dl olijfolie

Aan de slag!

Snijd de zalm in kleine stukjes * Pureer de zalm met de roomkaas en de zure room tot een luchtige massa * Klop de slagroom stijf en spatel daarna dille én slagroom samen door het zalmmengsel * Breng de mousse op smaak met zout en (witte) peper * Zet de mousse minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven * Houd 4 mooie blaadjes (of kleine takjes) achter en hak de rest van de basilicumblaadjes heel fijn, schep de olijfolie erdoor en breng de olie op smaak met zout en peper * Rooster de sneetjes brood en snij ze diagonaal door tot driehoekjes, leg op elk bordje 2 stukjes brood * Schep met 2 eetlepels ovaaltjes van de mousse en schep ze op het brood * Druppel wat van de basilicumdressing op de mousse en het bord, en garneer met de achtergehouden blaadjes.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.