Toast met zalmmousse en basilicumdressing
4 augustus 2011
Toast met zalmmousse en basilicumdressing.
Toast met zalmmousse en basilicumdressing.
Voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
200 g gerookte zalm (of zalmsnippers)
100 g verse roomkaas
1 dl zure room
1 dl slagroom
1 tl gedroogde dille
4 sneetjes wit casinobrood
1 bosje basilicum
1 dl olijfolie
Aan de slag!
Snijd de zalm in kleine stukjes * Pureer de zalm met de roomkaas en de zure room tot een luchtige massa * Klop de slagroom stijf en spatel daarna dille én slagroom samen door het zalmmengsel * Breng de mousse op smaak met zout en (witte) peper * Zet de mousse minstens 30 minuten in de koelkast om op te stijven * Houd 4 mooie blaadjes (of kleine takjes) achter en hak de rest van de basilicumblaadjes heel fijn, schep de olijfolie erdoor en breng de olie op smaak met zout en peper * Rooster de sneetjes brood en snij ze diagonaal door tot driehoekjes, leg op elk bordje 2 stukjes brood * Schep met 2 eetlepels ovaaltjes van de mousse en schep ze op het brood * Druppel wat van de basilicumdressing op de mousse en het bord, en garneer met de achtergehouden blaadjes.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.