Placeholder

Torenmuffins

Door de muffins in een hoge vorm te bakken en wat extra bakpoeder (daarvan gaan ze rijzen) te gebruiken, gaan deze cakejes de hoogte in!

Door de muffins in een hoge vorm te bakken en wat extra bakpoeder (daarvan gaan ze rijzen) te gebruiken, gaan deze cakejes de hoogte in!

Voor 8 stuks

Boodschappenlijstje:

150 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

2 el cacaopoeder

75 g bruine basterdsuiker

50 g melkchocolade, fijngehakt

50 g boter

1 dl melk

1 klein ei

poedersuiker

4 kartonnetjes van wc-rollenbakpapier

Aan de slag!

Knip of snijd de kartonnetjes van de toiletrollen doormidden * Zet ze met de doorgeknipte kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat * Knip van bakpapier 8 stroken papier van 8 cm hoog en 20 cm lang * Rol het papier op tot een kokertje en zet ze in de kartonnetjes * Verwarm de oven voor op 200°C * Zeef het bakmeel met het bakpoeder en een halve tl zout boven een kom * Zeef ook het cacaopoeder en de suiker * Hak de chocolade in stukjes en schep dit door het meelmengsel * Smelt de boter op laag vuur, schenk er de melk bij en klop het ei erdoor * Schenk het melkmengsel bij het bloemmengsel en roer alles door elkaar tot je geen bloem meer ziet, er mogen nog wel klontjes in zitten * Het beslag mag vrij dik zijn, voeg als dit niet het geval is nog een extra el bloem toe * Schep het beslag met behulp van 2 kleine lepels in de kokertjes, druk hierbij de kokertjes stevig tegen de bakplaat * Bak de muffins in ca. 20 minuten in de oven gaar * Neem de gare muffins uit de oven en laat ze afkoelen * Breek overtollig deeg langs de rand los en haal ze uit de kokertjes, zet ze rechtop en bestrooi de bovenkant met poedersuiker.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.