Placeholder

Varkenshaas met paddenstoelenroomsaus

Mmm, zet vanavond deze varkenshaas met paddenstoelenroomsaus op tafel. Serveer met spruitjes en romige aardappelpuree.

Mmm, zet vanavond deze varkenshaas met paddenstoelenroomsaus op tafel. Serveer met spruitjes en romige aardappelpuree.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
– 
25 g boter
– 500 g varkenshaas
–  sjalot, fijngesnipperd
– 150 g gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en in stukjes
– 1 el bloem
– 100 ml droge witte wijn
– 75 ml slagroom 
– 2 tl peterselie, fijngehakt

Aan de slag!
Smelt in een koekenpan de boter. Klap het dunne uiteinde van de varkenshaas terug en zet vast met een cocktailprik- ker zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Bak het vlees in 10-12 minuten bruin en vanbinnen rosé of net gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie. Fruit de sjalot in het bakvet. Bak de paddenstoelen 2 minuten mee. Los de bloem op in 50 ml water. Schenk het water en de wijn bij de paddenstoelen en laat al roerend binden. Voeg de slagroom toe en ver- warm de saus nog 1-2 minuten tot de gewenste dikte. Breng hem op smaak met de peterselie, zout en peper. Snijd de varkenshaas in plakken en leg het vlees op een schaal. Schenk er de pad- denstoelenroomsaus over. Lekker met romige aardappelpuree en spruitjes met walnoten.

Bereidingstijd: 25 minuten.

Bewaartip: Je kunt deze saus prima 1 à 2 dagen eerder maken en in de koelkast bewaren. Verwarm de saus langzaam op laag vuur.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Studio Bazar, Zara Home, Portazul, Bedazzle.