Placeholder

Verpakte taart met kip en champignons

Door de taart in filodeeg te verpakken, ziet dit gerecht er heel bijzonder uit. Maak de taart eventueel van tevoren en warm hem nog even op voordat je aan tafel gaat.

Door de taart in filodeeg te verpakken, ziet dit gerecht er heel bijzonder uit. Maak de taart eventueel van tevoren en warm hem nog even op voordat je aan tafel gaat.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 100 g chorizo (Spaanse worst), in stukjes
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche (of crème fraîche light)
  • 4 takjes peterselie, fijngehakt
  • 5 bladen filodeeg (diepvries), ontdooid
  • olie, om te bestrijken
  • Extra nodig: lage taartvorm van ca. 24 cm doorsnee, ingevet

Aan de slag!

• Verwarm de oven voor op 200°C • Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en knoflook 1 minuut • Voeg de kipreepjes toe en bak ze 2 minuten mee • Voeg de champignons en chorizo toe en bak het geheel al omscheppend nog 2-3 minuten • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche en de peterselie en voeg zout en peper naar smaak toe • Leg de bladen filodeeg in de taartvorm, laat daarbij het deeg aan beide kanten overlappen en zorg dat de hele bodem goed is bedekt • Schep het kipmengsel in de vorm en schenk er het eimengsel over • Vouw het overhangende filodeeg over de vulling dicht • Doe dit een beetje ‘slordig’, want dat geeft straks een mooi effect • Bestrijk de bovenkant met wat olie en bak de taart ca. 25 minuten in de oven gaar en goudbruin • Laat de taart 5 minuten staan en haal hem uit de vorm. Lekker met een salade met tomaat.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk