Vis met bramenjam
4 augustus 2011
Deze saus wordt gemaakt met bramenjam en balsamicoazijn. De kruidige vis en parmaham combineren hier heel goed bij.
Deze saus wordt gemaakt met bramenjam en balsamicoazijn. De kruidige vis en parmaham combineren hier heel goed bij.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
4 roodbaarsfilets
1 el gehakte dille
4 plakken rauwe ham
2 el boter
1 el (sherry) azijn
4 el bramenjam
naar wens: 100 g diepvries bramen en/of bosvruchten·
Aan de slag!
* Bestrooi de vis met peper, een weinig zout en de dille * Wikkel om elke filet 1 plak ham * Smelt de boter in de pan en bak de vis in de boter in ca. 5 minuten bruin en net gaar * Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een warm bord en onder aluminiumfolie of in een warme oven * Schenk de azijn en 2 el water bij het in de pan achtergebleven bakvet en roer alle aanbaksels los, laat de azijn op hoog vuur iets inkoken * Schep de jam erbij en laat hem op laag vuur smelten, roer er naar wens de diepvries bramen en/of bosvruchten door * Verdeel de vis over 4 borden en schep de saus eromheen.
Lekker met aardappelpuree en gesmoorde prei.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.