Viskoekjes met Thaise dip
4 augustus 2011
Deze knapperige koekjes met authentieke dipsaus zijn heel leuk om als borrelhapje op te dienen.
Deze knapperige koekjes met authentieke dipsaus zijn heel leuk om als borrelhapje op te dienen.
Borrelhapje voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
500 g witvisfilet (bijv. kabeljauw of koolvis), in stukken
1 el Thaise rode currypasta (pot)
1 ei
3 el bloem
2 bosuitjes, in ringen
15 g koriander, fijngehakt
sap van 1 limoen
2 el vissaus
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode chilipeper, fijngehakt (eventueel)
4 el olie
Aan de slag!
Pureer in een keukenmachine de vis samen met de currypasta, het ei en de bloem • Voeg de bosuitjes en tweederde van de koriander toe en laat de machine nog kort draaien • Voeg wat zout toe. • Maak van het vismengsel koekjes van ca. 6 centimeter doorsnee • Meng in een kommetje het limoensap met de vissaus, de knoflook en eventueel de chilipeper • Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de viskoekjes in porties, ca. 2 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn • Laat ze uitlekken op keukenpapier • Leg de viskoekjes op een schaal en strooi er de rest van de koriander over. Serveer er de dipsaus bij.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk